De ce facem măsurători şi testări PRAM?

Pentru că angajatorul este obligat să ia toate măsurile necesare pentru siguranţa persoanelor, a clădirilor, a echipamentelor şi a aparaturii electrice conform Normativ I7/2011;

Orice verificare PRAM constituie o obligațiune care trebuie respectată de orice instituție, firmă sau companie în care există instalații electrice.

Obiectivul acestor verificări PRAM este constituit prin lege, având ca rezultat asigurarea vieții și bunurilor din spatiile în care personalul are acces și folosește aparatură electrică, echipamente sau sisteme electrice.

Pentru că instalațiile electrice sunt supuse, în timp, uzurilor, deteriorării sau avarierii acestora datorită funcționarii lor îndelungată, a instalării lor greșite etc,, necesită să fie inspectate cu regularitate de către electricieni specializați în domeniul verificărilor și măsurătorilor PRAM.

pram.png

TESTĂRI PRAM OMOLOGATE

Suntem AUTORIZAȚI de către ISC că Laborator gradulul II conform autorizație Nr. 3276 din 2017;

Verificarea periodică a instalației electrice trebuie să reprezinte primul pas pentru siguranța persoanelor și a clădirilor precum și a echipamentelor și a aparaturii electrice;

Prin măsurarea rezistenței de dispersie a prizei de pamânt și a continuității instalației de legare la pamânt verificăm gradul de protecție pe care îl asigura această instalație împotriva electrocutării prin atingere. 

 

De ce să efectuați testări PRAM?

Verificările periodice PRAM sunt foarte importante deoarece eventualele abateri de la normele legale pot avea consecințe grave asupra integrității imobilelor sau asupra vieților omenești și de aceea recomandăm efectuarea acestor verificări PRAM la termenele scadente, precum și de fiecare dată când considerați că instalația electrica a suferit o modificare / intervenție și trebuie verificată, avizată sau certificată PRAM. PSM PRAM are implementat un sistem de avertizare ce vă informează data scadenței și vă propune o nouă programare în vederea retestării.

Servicii electrice, măsurători PRAM, avize PRAM, buletine PRAM

Prin măsurarea rezistenței de dispersie a prizei de pământ și a continuității instalației de legare la pământ (racord de legare la pământ, nul de protecție, conductoare de echipotențializare, etc.), putem să verificăm gradul de protecție pe care îl asigură această instalație împotriva electrocutării.
În urma verificării PRAM se întocmește buletin PRAM care cuprinde:

 

PSM Grup - Alături de tine

- de peste -

24

ani

O bună carte de vizită a grupului de firme PSM Grup o reprezintă prezenţa noastră în TOPUL anual al FIRMELOR organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, unde am ocupat în fiecare an un loc după cum urmează:

2005
2010
2011
2012
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020

Desemenea, PSM Grup este acreditată pentru absolut toate activitățile pe care le desfășoară. Acreditările și certificările noastre:

guvernul romaniei

Inspectoratul de stat în construcții

ex

AUTORIZAŢIE INSEMEX

anre

ATESTARE ANRE tip C1A și C2A

TUV Austria

SISTEM INTEGRAT ISO TUV Austria

pat+test+ph.jpg

Tip măsurare și adresa efectuării

pat+test+ploiesti+romania.jpg

Valoarea măsurată și metoda de măsurare

pat+testing+ph+pl.jpg

Tipul aparatului folosit și certificatul metrologic al acestuia

pat+testing+ph+pl+ro.jpg

Copie după autorizația ANRE care dă dreptul emitentului să elibereze buletin PRAM

psm-electric6.jpg

PSM Electric

Distribuție de materiale electrice

Din 1996 comercializăm produse, accesorii și echipamente pentru instalațiile electrice și de automatizări

psm-electric5.jpg

PSM Shop

Magazin de electrice online

Divizia de comerţ electronic PSM Shop, lansat în anul 2019, reprezintă extinderea depozitului nostru şi in mediul online. Un magazin online care dă posibilitatea de a comanda de oriunde din ţară, o gamă largă de materiale şi echipamente pentru instalaţii electrice şi automatizări.

PsmPram_Pat.jpg

PSM Energo PRAM & PAT Testing

Firmă specializată în proiectarea, execuția și mentenanța instalațiilor de joasă tensiune, activități de montaj în medii Ex.
PSM PRAM verifica și emite rapoarte de verificare PRAM, având implementat un sistem de alertă ce vă informează înainte de expirarea acesteia și pentru a se face o nouă programare pentru verificarea PRAM.

PsmEquip_Rent.jpg

PSM Equipment - Rent

Firma înfiinţată în anul 2001, are capabilitatea tehnică şi resurse umane specializate în INDUSTRIAL MACHINERY MOVING, inclusiv PIF-COMMISIONING

Echipa PSM Grup

Ing. Cristian Ene – Director tehnic

Ing. Cristian Mocanu – Manager proiect

Ec. Claudia Popescu- Manager resurse umane

Paul Vrabie - Marketing

Ec. Diana Nitu- Contabil junior

Ec. Cristina Iacob- Manager achizitii

Ing. Sorina Lazar- Manager departament PRAM

În cadrul PSM Grup ne mândrim cu o cultură organizațională foarte bine structurată, compusă din specialiști orientați înspre rezultate. Investim cât putem de mult în dezvoltarea personală și promovam un climat de lucru în care părerile membrilor să fie prețuite și ascultate. PSM Grup înseamnă în primul rând oamenii din spatele acestui grup de firme.

Testimoniale

At vero eos et accusamus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Ut enim ad minima veniam

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Aenean ut mattis risus

Fusce tortor nisl, luctus id sem vitae, convallis dictum justo. Vestibulum porta scelerisque erat nec molestie. Vestibulum gravida lobortis ligula, eu iaculis quam ullamcorper non. Aenean at diam porta, malesuada metus nec, interdum enim. Pellentesque leo justo, vehicula nec facilisis nec, iaculis eu est. Morbi cursus, mauris at pretium maximus, massa diam ultrices enim, ac aliquet lectus enim nec est.

Contact PSM PRAM

Din 1996 comercializăm materiale, accesorii și echipamente pentru instalațiile electrice si de automatizări și oferim servicii de proiectare, mentenanță și industrial moving.
Ne găsiți în Parcul Industrial Ploiești, pe strada Elipsei la nr. 2.

Clienți